Coaten:


Luchtbehandelingsinstallaties worden tijdens gebruik blootgesteld aan vocht, kou en vervuiling, waardoor er na verloop van tijd corrosie in deze installaties kan ontstaan.

Corrosie in luchtbehandelingskasten kan een voedingsbron voor bacteriën zijn en dit is nadelig voor de binnenluchtkwaliteit in het gebouw. Tevens verkort corrosie de levensduur van de installaties.

 

HelderPlus reconditioneerd uw luchtbehandelingskast en kan alle onderdelen hierin van hoogwaardige coating voorzien. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige en milieuvriendelijke -watergedragen- coatings die geen overlast voor de gebruikers van het gebouw veroorzaken.

Waar nodig vervangen wij onderdelen zodat de luchtbehandelingskast weer jaren mee kan en ook aan de eisen van deze tijd voldoet.

 

De volgende (coating) werkzaamheden voeren wij onder andere uit:


  • Coaten van diverse constructiedelen in de luchtbehandelingskast, zoals wanden en plafonds.
  • Aanbrengen van onze gietcoating op de vloeren, zodat er een gladde vloer ontstaat die eenvoudig te reinigen is.
  • Vervangen van filterframes, scharnieren, deurgrepen enz.
  • Verlageren van ventilatoren.

 

Vanzelfsprekend verwijderen wij eerst zorgvuldig de corrosie waar mogelijk en brengen wij hoogwaardige primer aan voordat de afwerklaag aangebracht word.

 


Verduurzamen:


Met het verduurzamen van luchtbehandelingskasten is een grote energiebesparing te realiseren.

Voor kantoren is dit van belang omdat deze per 1 januari 2023 minimaal aan energielabel C moeten voldoen. Maar ook in andere vormen van gebouwen, zoals scholen en de zorgsector, is het van belang om de luchtbehandelingsinstallataties energiezuiniger te laten functioneren.

 

Met de volgende werkzaamheden worden energiebesparingen gerealiseerd:


  • Vervangen van de oude, indirect aangedreven ventilatoren door energiezuinige en direct aangedreven EC-ventilatoren.
  • Vervangen van warmtewielen.
  • Aanbrengen van warmteterugwinning in bestaande luchtbehandelingskasten, zoals bijvoorbeeld een twin-coil systeem.

 

Deze werkzaamheden vallen veelal onder de Energie Investerings Aftrek (EIA) regeling voor ondernemers en brengen daarom een korte terugverdientijd met zich mee.  Lees hier meer over op : https://www.rvo.nl/sites/default/files/2021/10/Energielijst2021_def_v2.pdf


Voor meer informatie over coaten en verduurzamen bent u van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact met ons op te nemen.